Resultats de la cerca frase exacta: 51

Diccionari castellà-català
31. puchero (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [vasija] olla f, marmita f. 2 [guisado] olla f, carn d'olla, bullit. 3 fig i fam [alimento diario] olla. 4 fig i fam [gesto] petarrell. 5 hacer pucheros fig i fam fer el bot (o petarrell). 6 hay que ganarse el puchero fam cal guanyar-se les garrofes.  [...]
32. filete (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [de cerdo] filet, rellom. 2 [de buey, ternera] filet. 3 [lonja de carne] tall de carn. 4 [de pescado] filet. 5 [moldura] filet, llistell. 6 tecnol [de una tuerca] rosca f. 7 tecnol [de un tornillo] filet, rosca f. 8 [equitación] fre, mos. 9 gràf [adorno] filet. 10 heràld filet.  [...]
33. aderezar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [adornar, embellecer] adornar, ornar. 2 preparar [el menjar], guisar. Aderezar la carne, preparar la carn. 3 [aliñar] amanir. Aderezar la lechuga, amanir l'enciam. 4 [licor] aromatitzar. 5 [disponer] agençar, endreçar. 6 [dar apresto a las telas] aprestar. 7 p fr [guiar] adreçar. 8 fig i p [...]
34. fiambre (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
adj 1 [alimentos] fred -a. 2 fig i fam vell -a, passat -ada, ranci -ància. Una noticia fiambre, una notícia passada. m 3 [alimento frío] embotit, carn freda f. 4 fam [cadáver] cadàver. 5 amer [reunión desanimada] enterrament de tercera. 6 dejar fiambre fam [matar] deixar al seti, pelar, liquidar [...]
35. piñón (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
piñón fig i fam ésser carn i ungla, ésser la corda i el poal.  [...]
36. saco (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [costal y su contenido] sac. 2 [vestidura] sac. 3 [saqueo] saqueig, sac. 4 anat sac. Saco lagrimal, sac lacrimal. 5 mar [ensenada] ansa f, cala f, ancó. 6 fig i fam [persona gorda] sac de carn, fardassa f. 7 amer [chaqueta] jaqueta f, americana f. 8 amer [bolso] bossa de mà f. 9 a saco a sac [...]
37. tan (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
adv 1 [apócope de tanto] tan. Está prohibido circular tan rápido, és prohibit de circular tan de pressa. 2 de tan... como de tan... que. La carne, de tan cruda como estaba, era insufrible, la carn, de tan crua que era, no es podia menjar. 3 tan... como tan... com. Es tan tonto como su padre, és [...]
38. achicharrar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [asar demasiado] cremar, socarrar. La carne se ha achicharrado, la carn s'ha cremat. 2 [la comida] refregir, torrar. 3 fig [calentar con exceso] rostir, abrusar, bleir. 4 fig [molestar] mortificar, molestar. Me estuvieron achicharrando toda la tarde, em van estar mortificant tota la tarda [...]
39. encarnar (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v intr 1 [el Verbo Divino] encarnar-se pron. 2 med [uñas, etc] encarnar. 3 med [cicatrizarse] cicatritzar-se pron, encarnar ant, posar carn nova. 4 [el perro] aferrissar-se pron, acarnissar-se pron. v tr 5 encarnar. Lutero encarna el espíritu de la Reforma, Luter encarna l'esperit de la Reforma. 6 [...]
40. envolver (castellà)
Font Diccionari castellà-català d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
[Se conjuga como: morder] v tr 1 embolicar. Envolver en un plástico, embolicar amb un plàstic. 2 [un hilo, cinta] enrotllar, cargolar. 3 [a un niño] bolcar, embolcallar. 4 arrebossar. Envolver la carne en huevo y harina, arrebossar la carn amb ou i farina. 5 fig envoltar, envolupar. Quieren [...]
Pàgines  4 / 6 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  4  5  6  Següent >>